Target

9 11 2009

target





We need some suggestions!

9 11 2009

There are a range of new columns in Student Voice and all of them appreciate your feedback. ‘Marc’s How To Column’ is particularly looking for new topics to write on. Got ideas? Leave us a comment!





Follow us on twitter!

26 10 2009

If you would like to receive updates about our articles on twitter check out

www.twitter.com/studentpaper





Sudoku Puzzles

21 10 2009

untitled





Brainteasers

21 10 2009

 

1. You are a cyclist in a cross-country race. Just before the crossing finish line you overtake the person in second place! What place did you finish in?
2. In a year there are 12 months. 7 months have 31 days. How many months have 28 days?
3. I do not have any special powers, but I can predict the score of any football game before it begins. How can I do this?
4. You are on the bank of a river. You have to get a fox, a hen, and corn to the other site of the river. If left alone, the fox will eat the hen, the hen will also eat the corn if left alone. The boat is only big enough to take you and one other three to the other side.

How do you get all 3 across intact?

5. Please add the following numbers in your head.
Start with 1000.
Add 40
Add 1000
Add 30
Add 1000
Add 20
Add 1000
Add 10
Write down your answer.
6. I have 2 U.S. coins that total 55 cents. One of them is not a nickel. What are the 2 coins?
7. You are in a room that has 3 switches and a closed door. The switches control 3 light bulbs on the other side of the door. Once you open the door, you may never touch the switches again.

How can you definitively tell which switch is connected to each of the light bulbs?

8. You are driving a bus. At the first stop, 2 women get on. The second stop, 3 men get on and 1 woman gets off. Third stop, 3 kids and their mom get on, and a man gets off. The bus is grey, and it is raining outside. What color is the bus driver’s hair?
9. Before Mt. Everest was discovered, what was the highest mountain in the world?
10. A man lives on the fifteenth floor of an apartment building. Every morning he takes the elevator down to the lobby and leaves the building. In the evening, he gets into the elevator, and, if there is someone else in the elevator, or if it was raining that day, he goes back to his floor directly. Otherwise, he goes to the tenth floor and walks up five flights of stairs to his apartment.
11. Crime Scene: A large wooden box was built with one door. The door was locked from the inside, and then nailed shut from the inside. The police break into the room. In the middle of the room there is a dead man hanging from the ceiling, his feet are 3 feet off the ground. The only other thing in the room is a hammer lying in a puddle of water. Can you explain what happened?
12. Your sock drawer contains 24 white socks and 30 black socks. The lights in your room are off, so you cannot see the color of the socks. How many socks must you grab to ensure to have at least one matching pair?
13. You have a 3 gallon jug and a 5 gallon jug. You need to measure out exactly 7 gallons of water. How can you do it?
14. A man is on a game show. He is presented with two doors, one on the left, and one on the right. Behind one is 2 million dollars, and behind the other is a donkey. Choose the correct door to win the prize. There are also two men in front of the doors, and they know which door leads to the millions. One wears a black hat; the other wears a white hat.

The host explains that one of the men is a liar, and will always lie, and the other man will always tell the truth – but you don’t know which is which.

You can ask only one of the men only one question. What is the question, and which man do you ask to ensure you win the money?

15. A man is looking at a photograph of someone. His friend asks who it is. The man replies, “Brothers and sisters, I have none. But that man’s father is my father’s son.” Who was in the photograph?
16. What words are pronounced differently by merely capitalizing the first letter?
17. Your dad tells you that he will pay you $6.00 an hour for the 6 seconds that you take to wash your hands before dinner.

How much did you make for washing your hands?

 

Brain Teasers Answers

1. You are a cyclist in a cross-country race. Just before the crossing finish line you overtake the person in second place! What place did you finish in?
Answer: Second Place. If you pass the person in second, you take second place, and they become third.
2. In a year there are 12 months. 7 months have 31 days. How many months have 28 days?
Answer: They all do.
3. I do not have any special powers, but I can predict the score of any football game before it begins. How can I do this?
Answer: I can predict the score BEFORE it begins. Well, the score before any football game is always zero to zero!
4. You are on the bank of a river. You have to get a fox, a hen, and corn to the other site of the river. If left alone, the fox will eat the hen, the hen will also eat the corn if left alone. The boat is only big enough to take you and one other three to the other side.

How do you get all 3 across intact?

Answer: First take the hen across. Leave the hen.
Go back and get the fox. Take the fox to the other side. Leave the fox there, but take the hen with you back to get the corn.
Leave the hen and take the corn to the other side.
Drop the corn off with the fox, then go back to get the hen.
Bring the hen to the other side.
All 3 make it fully intact!

5. Please add the following numbers in your head.
Start with 1000.
Add 40
Add 1000
Add 30
Add 1000
Add 20
Add 1000
Add 10
Write down your answer.
Answer: Many will get 5000. But the actual answer is 4100!
6. I have 2 U.S. coins that total 55 cents. One of them is not a nickel. What are the 2 coins?
Answer: A fifty-cent piece, and a nickel. I said ‘one is not a nickel’, but the other one is!
7. You are in a room that has 3 switches and a closed door. The switches control 3 light bulbs on the other side of the door. Once you open the door, you may never touch the switches again.

How can you definitively tell which switch is connected to each of the light bulbs?
Answer: Turn on the first 2 switches. Leave them on for 5 minutes. Once 5 minutes has passed, turn off the second switch, leaving one switch on. Now go through the door. The light that is still on is connected to the first switch; whichever of the other two is warm to the touch is connected to the second switch. The bulb that is cold is connected to the switch that was never turned on!!

8. You are driving a bus. At the first stop, 2 women get on. The second stop, 3 men get on and 1 woman gets off. Third stop, 3 kids and their mom get on, and a man gets off. The bus is grey, and it is raining outside. What color is the bus driver’s hair?
Answer: Whatever color your hair is! Remember, you are the bus driver!
9. Before Mt. Everest was discovered, what was the highest mountain in the world?
Answer: Mt. Everest. It was still the highest in the world – it just hadn’t been discovered yet!
10. A man lives on the fifteenth floor of an apartment building. Every morning he takes the elevator down to the lobby and leaves the building. In the evening, he gets into the elevator, and, if there is someone else in the elevator, or if it was raining that day, he goes back to his floor directly. Otherwise, he goes to the tenth floor and walks up five flights of stairs to his apartment.
Answer: The man is a dwarf. He can’t reach the upper elevator buttons, but he can ask people to push them for him. He can also push them with his umbrella.
11. Crime Scene: A large wooden box was built with one door. The door was locked from the inside, and then nailed shut from the inside. The police break into the room. In the middle of the room there is a dead man hanging from the ceiling, his feet are 3 feet off the ground. The only other thing in the room is a hammer lying in a puddle of water. Can you explain what happened?
Answer: A highly depressed man with a flair for the dramatic decided to kill himself. So he built a large wooden box with one door. Strung some rope through the top and made a noose. He then got a 3×3 block of ice, and put it below the rope. After nailing the door shut from the inside, he stood on the block of ice, put the noose around his neck and jumped off. Hours later the police find him hanging with only a puddle of water and a hammer in the room.
12. Your sock drawer contains 24 white socks and 30 black socks. The lights in your room are off, so you cannot see the color of the socks. How many socks must you grab to ensure to have at least one matching pair?
Answer: Three. In the worst case, the first two socks you take out will consist of one black sock and one white sock. The next sock you take out is guaranteed to match one or the other.
13. You have a 3 gallon jug and a 5 gallon jug. You need to measure out exactly 7 gallons of water. How can you do it?
Answer: Fill the 5 gallon jug, pour it into the 3 gallon jug until the 3 gallon is full, leaving 2 gallons in the 5 gallon jug. Now pour the 3 gallon jug out. Pour the remaining 2 gallons from the 5 gallon into the empty 3 gallon jug. Now fill the 5 gallon from the faucet. You now have exactly 7 gallons.
14. A man is on a game show. He is presented with two doors, one on the left, and one on the right. Behind one is 2 million dollars, and behind the other is a donkey. Choose the correct door to win the prize. There are also two men in front of the doors, and they know which door leads to the millions. One wears a black hat, the other wears a white hat.

The host explains that one of the men is a liar, and will always lie, and the other man will always tell the truth – but you don’t know which is which.

You can ask only one of the men only one question. What is the question, and which man do you ask to ensure you win the money?
Answer: You ask either man the following question: “If I asked the other guy which door has the money, what would he say?”, then choose the opposite door.

Work it out: If you ask the question to the liar, he will lie about the ‘correct’ answer, so you must choose the opposite door. If you ask the truth teller, he will tell the truth about the lie, so you can choose the opposite door as well.

15. A man is looking at a photograph of someone. His friend asks who it is. The man replies, “Brothers and sisters, I have none. But that man’s father is my father’s son.” Who was in the photograph?
Answer: His son.
16. What words are pronounced differently by merely capitalizing the first letter?
Answer: There are several, and there could be more:
1. job, Job
2. herb, Herb
3. polish, Polish
17. Your dad tells you that he will pay you $6.00 an hour for the 6 seconds that you take to wash your hands before dinner.

How much did you make for washing your hands?
Answer: 1 cent.

 

http://www.theteacherscorner.net/printable-worksheets/make-your-own/brain-teasers/brain-teaser-worksheet.php





Maze

21 10 2009

untitled





Target

21 10 2009

untitled